Főmenü

206.116
MW
Adó 1%-nak felajánlása
Gyermekvédelmi rendszer online környezetben
Aktuális étlap
Energetikai korszerűsítés
Bemutatkozó videó
TAMOP 2.2.3
TIOP 1.1.1-07/1-2008-0226
Informatika verseny
Magyar Posta
Új OKJ
NAVA
Ökoiskola
Oktatási Hivatal
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet
Commenius program
Rendhagyó búcsúztató az ÁFG-ben
Rendhagyó búcsúztató az ÁFG-ben
Tablók 2020
Tablók 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Adventi gyertyagyújtás 2019`
Adventi gyertyagyújtás 2019`
Mikulás járt nálunk 2019`
Mikulás járt nálunk 2019`
XIV. Árpád Informatika Verseny
XIV. Árpád Informatika Verseny
Angol nyelvi verseny 2019`
Angol nyelvi verseny 2019`
`Törd a fejed` matematika vetélkedő
`Törd a fejed` matematika vetélkedő
2019. október 23-i ünnepi müsor
2019. október 23-i ünnepi müsor
Pályaválasztási börze 2019´
Pályaválasztási börze 2019´
Ugrás a menüsorra
2020. augusztus 12.
Klára
Tanévzárás
2018.07.26.

Lezárult a 2017/18-as tanév az Árpád Fejedelem Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban is. Néhány adat az eredményekről:

2017. szeptember 1-jén 148 tanuló kezdte meg 6 tanulócsoportban a tanulást 3 nappali tagozatos gimnáziumi, 2 szakgimnáziumi, 1 vegyes (gimnáziumi és szakgimnáziumi) osztályban. Év végén az osztályozott tanulók száma 142 fő volt, akik 3, 69 –es tanulmányi átlagot produkáltak. Az osztályok tanulmányi sorrendje:

  1. 10.A 4,03
  2. 10.B 3,72
  3. 9. A és 11.A 3,66

Kitűnő tanulók lettek: Balázs Nóra és Nemes- Nagy Kitti 10. A osztályos, és Muhel Anna 9. B. osztályos tanulók.

 4,5 feletti tanulmányi eredményt 20 tanulónk ért el: Molnár Fanni, Nagy Szilvia Kamilla 12. A osztályos tanulók, Horváth Patrícia és Mészáros Barna Vajk 11. A osztályos tanulók, Unger Fanni, Horváth Koppány, Bárkányi Mónika, Kósa Fanni, Molnár Nikolett, és Bakos Alíz 10. A osztályos tanulók, Németh Mihály, Fekete Farkas Bálint és Barna Bence 10. B osztályos tanulók, Dózsa Evelin, Lajos Kornél, Süli Bendegúz, Tóth Szabolcs Farkas és Cinkóczi Ida 9. A osztályos tanulók valamint Lesták Arnold és Tóth-Andor Kristóf 9. B osztályos tanulók.

Szép munkát végeztek, ugyanúgy, mint akik az idei tanévben valamilyen tanulmányi vagy sportversenyen részt vettek, és elismerésre méltó eredményt értek el, illetve sikeresen nyelvvizsgáztak öregbítve ezzel iskolánk hírnevét.

A versenyeredmények közül kiemelkedik a Horváth Koppány, Barna Barbara és Nemes- Nagy Kitti alkotta 10. A osztályos csapat, amely 305 induló közül ötödik legjobbként jutott be az E-Figyelő környezetvédelmi verseny budapesti döntőjébe, ahol a kilencedik helyet szerezték meg az igen erős mezőnyben. Felkészítő tanáruk: Kálmánné Rácz Ilona.

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelem által szervezett versenyen 4 fő 9. A osztályos tanuló vett részt: Tóth Szabolcs, Törőcsik András, Szilágyi Péter és Tóth Martin.

2018. márciusában Barna Barbara Bánfi Lilivel együtt egy hetet töltött a Kapcsolódj be Te is! egyházmegyei szociális projekt mórahalmi táborában, ahol más középiskolák diákjaival belekóstoltak a szociális munka- szociális segítés gyakorlati szegmenseibe.

A 10. A osztályból Sugár Viktória részt vett az MM Publications Tankönyvkiadó olvasó versenyén.

Többen szereztek középfokú angol nyelvvizsgát: Bartos-Elekes Éva és Gyurkovits Róbert a 11. A osztályból, Ormándi Gergő, Győrfi Ádám és Nagy Dávid a 12. A osztályból, Domonics Ákos pedig felsőfokú angol nyelvvizsgát tett a 12. év folyamán. Felkészítő tanáruk: Hudák Éva. Sugár Viktória 10. A osztályos tanuló is megszerezte középfokú angol nyelvvizsgáját a 10. év végére. Felkészítő tanára: Takács Gizella.

A tanulók eredményes versenyeihez, nyelvvizsgaeredményeihez nagyban hozzájárult a pedagógusok felkészítő munkája is, melyet ezúton a tanulók nevében is köszönök.

A tanulmányi versenyek mellett iskolánk tanulói nagyon eredményesen szerepelnek különböző sportágakban is.

Sporteredmények:

            A 9. B osztályból Ambrus Álmos Barnabás a Ju-Jitsu Magyar bajnokság 2. helyét, 2018 évi korosztályos Grappling Magyar Bajnokság 3. helyét, illetve a Debrecen grappling bajnokság 1. helyét szerezte meg és a Diákolimpián iskolánkat képviselve a 3. lett.

             A 12. A osztályból Lukács Luca lovaglásból a Balástyai Virág kupa AP döntő 2. helyét, az Equest sport Aranypatkó csapatban 3. helyet, Zsombón 1. helyet illetve a Balástyai Búcsúkupán a 3. helyet szerezte meg.

            A Csongrád Megyei Női Felnőtt labdarúgó bajnokságban Balázs Nóra és Rácz Ágnes a 2. helyezést érte el a kisteleki női focicsapattal.

Versenytáncosaink közül Sebesi Daniella és Novák István 11. A osztályos tanulók a Magyar bajnokság latin ifjúsági versenyén 1.helyezést értek el.

Sárosi Róbert 12. A osztályos tanuló és külsős párja Oroszlán Dóra, a Nemzetközi Táncversenyen az Ifjúsági C Standard kategóriában 2. helyezést, a 14. Kistelek Open Ifjúsági Basic Standard kategóriában 1.helyezést illetve a Rex Terra kupa C országos bajnokságon is az 1. helyezést szerezték meg.

Forgács Anna 9. A osztályos tanuló külsős párjával Mihályfi Csabával a Kelet- Magyarországi Területi standard bajnokságon 1. helyen végeztek.

Balla Petra 10. A osztályos tanuló és külsős párja Szalai Dénes az Ifjúsági Standard Magyar Bajnokságon 1. helyezést értek el, a Tíztánc Magyar Bajnoki címet is megnyerték valamint az RL Felnőtt tíztánc versenyen is 1. helyet szereztek illetve a Standard Világranglistán 1500 pár közül a 9. helyen állnak.

Unger Fanni 10. A osztályos tanuló Magyar Bajnokságon standard 3. helyezést, Tíztáncból 3. helyezést illetve a Kelet Magyarországi Területi Bajnokságon standardből 2. helyezést érte el.

            Czinkóczi Ida 9. A osztályos tanuló Országos Arany minősítést kapott néptánc csoportjával együtt.

            Tóth Noémi 11. A osztályos tanuló Szeged Országos Néptánc fesztiválján kiemelkedő arany minősítést szerzett, illetve a Deszki Marosmenti fesztiválon is arany minősítést nyert néptánc csoportjával.

Házi bajnokság zajlott a tanév során, amelynek eredményeképpen a 2017/18-as év bowling bajnoka a 11. A osztály csapata. A csapat tagjai: Czinege Erik, Micheli Dominik és Mészáros Barna Vajk.

Fontosnak tartjuk, hogy világszínvonalú teljesítményt nyújtó sportolókon kívül olyanok is járnak iskolánkba, akik hasonló színvonalon zenélnek. Gratulálok Magyar Arnold 12. A, Mészáros Barna Vajk és Szabó Péter 11.A és Sutka Máté 10. A osztályos tanulóinknak az id. vándor Rudolf Fúvószenekarban elért kiváló eredményeikhez.

 

Az érettségi vizsgák eredményei:

Az utolsó hetek az érettségizőknek voltak igazán izgalmasak, hiszen a májusi írásbeli vizsgák után június 18. és 20. között szóban adhattak számot tudásukról.

Többen dicséretet érdemelnekaz érettségi vizsgán nyújtott teljesítményükért:

Nagy Szilvia Kamillát kiváló érettségi vizsgaeredményéért, középszintű magyar nyelv és irodalom érettségi vizsgájáért és emelt szintű angol illetve történelem szóbeli feleletéért dicséretben részesítette a vizsgabizottság. Kreiniker Ákost és Domonics Ákost jeles érettségi bizonyítványáért, Molnár Fannit pedig jó érettségi bizonyítványáért és magyar nyelv és irodalom, angol és történelem szóbeli vizsgán nyújtott teljesítményéért dicsérte meg a bizottság.

Ezen kívül kiemelendő teljesítményt nyújtott és dicséretet kapott a bizottságtól Jéga – Szabó Éva emelt szintű angol érettségin nyújtott szóbeli feleletéért, Ormándi Gergő angol érettségin nyújtott teljesítményéért és Sárosi Róbert történelem szóbeli feleletéért.

Többen előrehozott érettségi vizsga letételével könnyítettek a 12. osztályos terheiken, 8-an informatikából, 2-en angolból és 1-1 tanuló németből és franciából tett előrehozott érettségi vizsgát. Közülük is kiemelkedett Mészáros Barna Vajk 11. A osztályos tanuló teljesítménye, aki angolból és informatikából is vizsgázott és mindkét tárgyból dicséretet kapott, valamint Ruzsa Viktor angol és Unger Fanni német szóbeli érettségi felelete, amelyeket szintén megdicsért a bizottság.

 Gratulálunk minden sikeres előrehozott és rendes érettségi vizsgát tett tanulónknak, és további sok sikert kívánunk!

Köszönet illeti meg az érettségi vizsgáztatásban résztvevő pedagógusokat is.

Szeretettel várjuk 9.-es és felsőbb éves tanulóinkat is szeptember 3-án reggel 8 órára a tanévnyitó ünnepélyre és az első tanítási napra, addig viszont a középiskola minden tanulójának és dolgozójának nagyon jó pihenést, kellemes és tartalmas kikapcsolódást kívánok a nyári szünetre.

 

 

                                                                                   Tóth Gabriella

                                                                                          igazgatóTanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró
Tanévzáró