Főmenü

212.317
MW
Adó 1%-nak felajánlása
Gyermekvédelmi rendszer online környezetben
Aktuális étlap
Energetikai korszerűsítés
Bemutatkozó videó
TAMOP 2.2.3
TIOP 1.1.1-07/1-2008-0226
Informatika verseny
Magyar Posta
Új OKJ
NAVA
Ökoiskola
Oktatási Hivatal
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet
Commenius program
Rendhagyó búcsúztató az ÁFG-ben
Rendhagyó búcsúztató az ÁFG-ben
Tablók 2020
Tablók 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Adventi gyertyagyújtás 2019`
Adventi gyertyagyújtás 2019`
Mikulás járt nálunk 2019`
Mikulás járt nálunk 2019`
XIV. Árpád Informatika Verseny
XIV. Árpád Informatika Verseny
Angol nyelvi verseny 2019`
Angol nyelvi verseny 2019`
`Törd a fejed` matematika vetélkedő
`Törd a fejed` matematika vetélkedő
2019. október 23-i ünnepi müsor
2019. október 23-i ünnepi müsor
Pályaválasztási börze 2019´
Pályaválasztási börze 2019´
Ugrás a menüsorra
2020. október 1.
Malvin
50 éves az iskolánk épülete
2013.10.24.
Kommentek

2013. október 11-én iskolánkban megemlékezés zajlott az intézmény alapításának hatvanadik és a jelenlegi épületbe való átköltözés ötvenedik évfordulója alkalmából. Az ünnepség kezdetén közösen elénekeltük nemzeti himnuszunkat, majd Tóth Gabriella igazgatónő köszöntötte a jelenlévőket: dr. Kiss-Rigó László püspök urat, Nagy Sándor polgármestert, a képviselőtestület jelen lévő tagjait, iskolánk egykori  igazgatóit, tanárait, diákjait.
   A továbbiakban dr. Kiss-Rigó László püspök úr köszöntője hangzott el. Az ő személyében a katolikus egyház képviseltette magát, hiszen iskolánk 2013. szeptember elsejétől Árpád Fejedelem Katolikus Gimnázium és Szakközépiskola néven a Szeged-Csanádi Egyházmegye irányítása alá került. A hatvan illetve ötven éves évfordulót megörökítő emléktábla megkoszorúzása után a tizedik évfolyamos diákjaink képviselői átadták a kilencedikes „gólyáknak” a bordó színű nyakkendőket és sálakat és ezzel az aktussal ők is intézményünk „teljes jogú polgáraivá váltak”.
A megemlékezés ezután az iskola belső udvarán folytatódott Nagy Sándor polgármester úr beszédével. Polgármester úr kiemelte, hogy mennyire fontosnak tartja azt, hogy térségünkben immár hosszú idő óta egyetlen középfokú oktatási intézményként működik a gimnázium és reményét fejezte ki, hogy az egyház támogatásával a jövőben is folytatódik a tudás, az értékek átadása a gimnázium keretein belül.
Tóth Gabriella igazgató asszony beszédében megemlékezett az iskola alapításának körülményeiről, a sok évtizedes oktató-nevelő munkáról, az iskola különböző területeken elért sikereiről és persze nem utolsó sorban a távlati célokról és tervekről. Beszédet mondott még a továbbiakban Keresztes János, aki 1971 és 1993 között volt iskolánk igazgatója. Még ma, annyi év elteltével is meghatódva idézte fel az indulás sokszor nehéz körülményeit, a mindennapi gondokat és a sok-sok kemény munkával eltelt évet, melynek köszönhetően hosszú távon is sikerült fenntartani iskolánkat a folyamatosan változó, újabb és újabb kihívásokat, követelményeket támasztó külső környezet közepette. Keresztes igazgató úrhoz hasonlóan a következő beszéd előadója szintén  hosszú évtizedeket töltött iskolánk falai között: Gyuris Sándor tanár úr  diákként is intézményünkbe járt és itt is érettségizett. Az egyetem elvégzése után pedig fizika-matematika szakos tanárként tanította fiatalok generációit és a gimnáziumból ment nyugdíjba néhány éve.

A  fent említett megemlékezések, beszédek között iskolánk tanulói versekkel, prózai szövegekkel emelték a rendezvény színvonalát. A  9. osztályos lányok néptáncos produkciója és Gulyás Brigitta 12.b osztályos diákunk gyönyörűen előadott dalai igen nagy sikert arattak. Az ünnepség csúcspontja mégis az a pillanat volt, amikor az osztályok képviselői egyszerre engedtek fel  színes lufikat. A léggömbökre előzőleg felkötözték minden osztály hét jókívánságát, mely jókívánságok természetesen az iskola alapításának évfordulójához és jövendőbeli sorsához kapcsolódtak.
A műsor végeztével vendégeink és az iskola pedagógusai egy állófogadás keretében, immár sokkal személyesebben folytatták a megemlékezést. Jó volt hallgatni az egykori élményeket, anekdotákat, vicces történeteket.
Az iskola földszinti folyosóján és a belső udvaron számos fotót helyeztünk el, hogy ezzel is könnyebbé tegyük az emlékezést és hogy érzékeltessük, milyen volt egykor és milyen ma az az intézmény, amely olyan sokat jelent mindannyiunknak.  

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az afg.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák!