Főmenü

165.662
MW
Adó 1%-nak felajánlása
Gyermekvédelmi rendszer online környezetben
Aktuális étlap
Energetikai korszerűsítés
Bemutatkozó videó
TAMOP 2.2.3
TIOP 1.1.1-07/1-2008-0226
Informatika verseny
Magyar Posta
Új OKJ
NAVA
Ökoiskola
Oktatási Hivatal
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet
Commenius program
In memoriam Molnár Gabriella
In memoriam Molnár Gabriella
Érettségi vizsga 2019.06.17.
Érettségi vizsga 2019.06.17.
Ballagás 2019`
Ballagás 2019`
Költészet Napja 2019.
Költészet Napja 2019.
Fenntarthatóság hete
Fenntarthatóság hete
Szalagtűző 2019`
Szalagtűző 2019`
Törd a fejed vetélkedő
Törd a fejed vetélkedő
Mikulás
Mikulás
XIII. Árpád Informatika Verseny
XIII. Árpád Informatika Verseny
Angol verseny
Angol verseny
Ugrás a menüsorra
2019. június 18.
Levente
Demokrácia Hét (Budapest)
2012.04.17.
Kommentek

Élményeim a budapesti kirándulásról

 

2012. április 17-én reggel 6.55-kor volt a gyülekező a kisteleki vasútállomáson. Izgatottan vártuk már, hogy mi fog kisülni ebből a napból.

Pár perc várakozás, beszélgetés után 7.11-kor jött a vonatunk, melyre felszálltunk és izgalommal vártuk az előttünk álló programokat. Sajnos Kisteleken esett az eső, és jól átfáztunk, megáztunk és csak reménykedtünk abban, hogy Pesten már nem fog esni az eső, és hideg sem lesz. A vonaton jól elszórakoztak, beszélgettek egyesek, némelyek aludtak, vagy zenét hallgattak.

Kb. 10.30-ra értünk Pestre a nyugatiba, onnan metróval mentünk tovább, amivel kapcsolatban akadtak emberek, akiknek voltak fenntartásaik, félelmeik. Ennek ellenére nekem nagy élmény volt a metrózás és a mozgólépcsőzés. A metróról leszállva megérkeztünk a Deák Ferenc térre, ahonnan busszal mentünk tovább az Országos Széchenyi Könyvtárba, ahol érdekes dolgokat hallottunk az intézményről és funkcióiról. A könyvtár hatalmas gyűjteménnyel rendelkezik könyvekből, folyóiratokból és térképekből. Érdekes volt, hogy kéziratokat is őriznek itt, pl Arany Jánostól, Krúdy Gyulától. Kimehettünk a teraszra is, ahonnan csodás volt a kilátás, habár borult volt az idő, de hál’ Istennek az eső nem esett. A könyvtárban nagyon kényelmesek voltak a fotelek, amelyekben ülhettünk, amíg hallgattuk a bácsi előadását. Hatalmas olvasótermeken vezetett minket keresztül, ahol megnéztünk néhány korabeli dokumentumot a Titanic tragédiájáról és a Carpathiáról.

Innen a Nemzeti Galériába mentünk tovább, ahol egy csomó csodás festményt csodálhattunk meg, a galéria történetéről is hallhattunk pár szót és a történelmi tudásunkat is feleleveníthettük egy kicsit. A Honfoglalás című festmény elképzelhetetlenül nagy volt és gyönyörű. Sok képet még csak a történelem tankönyvben láthattunk, most azonban közvetlen közelről nézegethettük. Az idegenvezetőnk sok izgalmas történetet mesélt a festmények történelmi hátteréről, a színekről, kompozícióról és a történelmi személyekről. Nagyon szép volt a galéria épülete is. A galériából busszal mentünk tovább a Szent István Bazilikába. A buszt kb.30 főre tervezték, de mi kb. 50-en szorongtunk benne, egymás ölében ültünk. A Bazilika csodás volt, tele rengeteg szép, értékes festménnyel, falfestéssel. Itt megtekintettük a Szent Jobbot. Miután körülnéztük a Bazilikát, ismét metróval mentünk tovább a Westendbe, ahol volt szabad 1,5 óránk arra, hogy nézelődjünk, vásároljuk, ebédeljünk. Ez nagy élmény volt, mert sokat hülyéskedtünk és beszélgettünk az osztálytársaimmal. A Westendből a vasútállomásra mentünk és vonatra szálltunk. A hazafele úton nagyokat nevettünk és sok érdekes fénykép is készült.

Este 7- óra körül érkezett be a vonatunk a kisteleki vasútállomásra, ahonnan mindenki hazafelé vette az irányt.

Összességében egy jól sikerült napot tudhatunk magunk mögött, melyet nagyon köszönünk az igazgatónőnek és a ránk felügyelő tanároknak. Továbbá azoknak, akik hozzásegítettek minket ehhez a szép naphoz.

 

Készítette:

Fődi Ilona 9.B.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az afg.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák!