Főmenü

206.124
MW
Adó 1%-nak felajánlása
Gyermekvédelmi rendszer online környezetben
Aktuális étlap
Energetikai korszerűsítés
Bemutatkozó videó
TAMOP 2.2.3
TIOP 1.1.1-07/1-2008-0226
Informatika verseny
Magyar Posta
Új OKJ
NAVA
Ökoiskola
Oktatási Hivatal
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet
Commenius program
Rendhagyó búcsúztató az ÁFG-ben
Rendhagyó búcsúztató az ÁFG-ben
Tablók 2020
Tablók 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Adventi gyertyagyújtás 2019`
Adventi gyertyagyújtás 2019`
Mikulás járt nálunk 2019`
Mikulás járt nálunk 2019`
XIV. Árpád Informatika Verseny
XIV. Árpád Informatika Verseny
Angol nyelvi verseny 2019`
Angol nyelvi verseny 2019`
`Törd a fejed` matematika vetélkedő
`Törd a fejed` matematika vetélkedő
2019. október 23-i ünnepi müsor
2019. október 23-i ünnepi müsor
Pályaválasztási börze 2019´
Pályaválasztási börze 2019´
Ugrás a menüsorra
2020. szeptember 29.
Mihály
Demokrácia Hét (Főzőverseny)
2012.04.19.
Kommentek

ISKOLAI FŐZŐVERSENY A DEMOKRÁCIA TÉMAHÉT KERETÉBEN

(2012. ÁPRILIS 19.)

     Iskolánkban 2012. április 19-én (csütörtökön) délután osztályok közötti főzőversenyre került sor a Demokrácia Témahét keretében. A tavalyi évhez hasonlóan most is színvonalas, sok diákot és pedagógust „megmozgató” rendezvényre került sor.

      Idén egy meghatározott étel elkészítésében vetélkedhettek iskolánk diákjai. Az elkészítendő étel ezúttal a paprikás krumpli volt. Az alapanyagot (burgonya, olaj, hagyma, kolbász stb.) minden, a versenyen részt vevő csapat megkapta, de természetesen kreatív ötletekkel mindenki a saját/csapata ízlése szerint készíthette el a bográcsában a menüjét. Változatos megoldásokra került sor: voltak, akik füstölt szalonnával, mangalicakolbásszal „bolondították” meg a főztjüket és olyanok is akadtak, akik köretként galuskát is készítettek.

     Az idei verseny üde színfoltja volt, hogy ezúttal a tanári kar is benevezett a versenybe és a jelenlévő pedagógusok lelkesen kapcsolódtak be a programba. Az is jellemző, hogy egy-egy csapat fakultatív módon nemcsak bográcsozott, hanem grillezett, tárcsázott is. Késő délután az iskola udvara megtelt finomabbnál – finomabb illatokkal.

     A zsűrinek meglehetősen nehéz dolga akadt, hiszen mind látvány, mind ízvilág tekintetében igen változatos, gusztusos remekművek készültek. Főzés közben hangulatos zene és biztató szavak tették még hangulatosabbá a főzőversenyt. Esetenként szülők is besegítettek egy-egy bogrács tartalmának még ízletesebbé tételében. Kisebb riadalmat csak az időnként szemerkélni kezdő eső keltett, de szerencsére megúsztuk komolyabb eső nélkül. A program kiváló volt arra, hogy az osztályközösségek, a tanárok – diákok viszonya még optimálisabbá válhasson. Az ilyen jellegű rendezvények, versenyek arra is jók, hogy az osztályok közötti esetleges feszültség, viszálykodás oldódjon.

     A tizenkettedikes osztályok az érettségi közelsége miatt már nem neveztek az idei főzőversenyre, de jó volt látni, hogy többen megjelentek és nosztalgiáztak a tavalyi főzésükkel kapcsolatban. Néhányan közülük hoztak magukkal gitárt, dobot és jókedvvel énekelgettek, gitározgattak.

     A versenyben tulajdonképpen az összes kilenc, tíz és tizenegyedikes osztály részt vett, plusz a tanárokból álló csapat. Mindenki kíváncsian várta az eredményhirdetést, ami kissé elhúzódott, mert a zsűri csak nagyon nehezen tudott döntésre jutni.

     A főzőverseny eredménye a következő lett:

-          első helyezett: 10/A osztály

-          második helyezett: 9/A osztály

-          harmadik helyezett: 11/A osztály

-          (érdekes, hogy idén kizárólag a gimnáziumi osztályok remekeltek…) 

A dobogós helyezést elért csapatok gyümölcsökből álló ajándékkosárban részesültek.

Örömmel nyugtázhatjuk, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is nagy sikert aratott a főzőverseny mind a diákok, mind iskolánk nevelőtestületének körében. Reméljük jövőre ismét összemérhetik tudásukat iskolánk tanulói és pedagógusai.

 

Jeremiás Csaba (tanár, osztályfőnök)

Kistelek, 2012. április 20.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az afg.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák!