Főmenü

165.662
MW
Adó 1%-nak felajánlása
Gyermekvédelmi rendszer online környezetben
Aktuális étlap
Energetikai korszerűsítés
Bemutatkozó videó
TAMOP 2.2.3
TIOP 1.1.1-07/1-2008-0226
Informatika verseny
Magyar Posta
Új OKJ
NAVA
Ökoiskola
Oktatási Hivatal
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet
Commenius program
In memoriam Molnár Gabriella
In memoriam Molnár Gabriella
Érettségi vizsga 2019.06.17.
Érettségi vizsga 2019.06.17.
Ballagás 2019`
Ballagás 2019`
Költészet Napja 2019.
Költészet Napja 2019.
Fenntarthatóság hete
Fenntarthatóság hete
Szalagtűző 2019`
Szalagtűző 2019`
Törd a fejed vetélkedő
Törd a fejed vetélkedő
Mikulás
Mikulás
XIII. Árpád Informatika Verseny
XIII. Árpád Informatika Verseny
Angol verseny
Angol verseny
Ugrás a menüsorra
2019. június 17.
Laura
Diákigazolvány ügyintézése
2012.05.24.
Kommentek


Diákigazolvány ügyintézésével kapcsolatos tudnivalók


Tudnivalók:

·         A Korm. rendelet rendelkezései alapján 2012. január 1-jétől a diákigazolvány igénylési folyamata teljesen elektronikusan történik.

·         A fénykép és aláírás felvételét az új igénylési folyamat szerint az okmányirodák végzik külön szolgáltatásként, ingyenesen.

·         Az igénylés adatairól beküldés előtt az intézményben ellenőrző adatlapot kell nyomtatni, majd azt az igénylővel kell aláíratni.

·         A Korm. rendelet rendelkezései alapján az ideiglenes diákigazolványokat az intézmény által az igénylés adatai alapján nyomtatott egyedi sorszámmal ellátott igazolás váltja fel, mely ingyenes lesz a jogosultak számára. Igazolás nyomtatása csak az igénylő felületen „Beküldve” státuszú igénylés adataiból lehetséges. Az ideiglenes diákigazolvány érvényességi ideje 60 nap.

·         A diákigazolvány díja a Korm. rendelet rendelkezései alapján a közoktatásban 1400,-Ft, amelyet a jogosultak az intézménynek fizetnek meg (csekkes befizetések elfogadására nincs lehetőség).

·         Az elkészült oktatási igazolvány a jogosult lakcímére kerül kipostázásra.

·         Az oktatási igazolványok érvényesítését továbbra is hologramos érvényesítő matricával végzi az intézmény. Az igazolványok a kiállítástól számított 8. évig érvényesíthetőek.

Intézményünkben a diákigazolvány ügyintézése az alábbiak szerint történik:

1.      A tanuló fénykép és aláírás felvétele céljából személyesen megjelenik személyazonosító okmányával (születési anyakönyvi kivonat vagy személyi igazolvány és lakcímkártya) az okmányirodában.

2.       A tanuló, vagy szülője az okmányirodán kézhez vett Adatlapot leadja a titkárságon és befizeti a diákigazolvány igénylés díját (1.400,-Ft).

3.       A titkárság ügyintézője az elektronikus rendszerbe bejelenti a tanulót, majd ellenőrző lapot nyomtat, melyet az adatok ellenőrzése után az igénylő és a szülő aláír.

4.       Ideiglenes diákigazolvány kiállítására csak abban az esetben van lehetőség, ha a tanuló az állandó diákigazolvány megrendelését már elindította és az „Beküldve” státuszú.

A diákigazolvány legyártása fénykép és aláírás megléte nélkül nem teljesíthető.

A diákigazolvány érvényessége:

·         A közoktatásban kizárólag azoknak a diákoknak az igazolványát kell érvényesítő matricával ellátni a 2012/2013. tanévben, akik 1994.09.01. előtt születtek, és így 2012. szeptember 1. előtt betöltik (betöltötték) a 18. életévüket.

·         Azok a tanulók, akik a 2012/2013. tanév során (2013. augusztus 31-éig) töltik be a 18. életévüket, 2013. október 31-éig érvényesítő matrica nélkül használhatják a diákigazolványukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az afg.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák!