Főmenü

165.785
MW
Adó 1%-nak felajánlása
Gyermekvédelmi rendszer online környezetben
Aktuális étlap
Energetikai korszerűsítés
Bemutatkozó videó
TAMOP 2.2.3
TIOP 1.1.1-07/1-2008-0226
Informatika verseny
Magyar Posta
Új OKJ
NAVA
Ökoiskola
Oktatási Hivatal
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet
Commenius program
In memoriam Molnár Gabriella
In memoriam Molnár Gabriella
Érettségi vizsga 2019.06.18.
Érettségi vizsga 2019.06.18.
Érettségi vizsga 2019.06.17.
Érettségi vizsga 2019.06.17.
Ballagás 2019`
Ballagás 2019`
Költészet Napja 2019.
Költészet Napja 2019.
Fenntarthatóság hete
Fenntarthatóság hete
Szalagtűző 2019`
Szalagtűző 2019`
Törd a fejed vetélkedő
Törd a fejed vetélkedő
Mikulás
Mikulás
XIII. Árpád Informatika Verseny
XIII. Árpád Informatika Verseny
Ugrás a menüsorra
2019. június 19.
Gyárfás
Gólyahét
2011.10.14.
Kommentek

Gólyahét!

        2011. október 3-7. volt a gólyahét iskolánkban. A tizenkettedikesek biztos nagyon jól szórakoztak, kiélhették „gonoszságaikat”. Nem voltak nehezek, megerőltetőek a feladatok, de ha valaki nem teljesítette őket, akkor azt a végzősök jó szívvel jutalmazták egy kis kútfúrással vagy motorozással.

        A gólyahét első napján egy eléggé vicces feladatot kaptak a fiúk: sminkben és szoknyában kellett jönniük suliba,  a lányoknak meg bő pólóban és melegítő nadrágban. Voltak persze kivételek is, akik nem voltak hajlandóak teljesíteni a feladatokat. Őket a tizenkettedikesek megjutalmazták egyéb finomságokkal, mint például: csempe számolás, stb. Szünetekben sem hagytak bennünket békén. Akkor is ment a kilencedikesek „foglalkoztatása”. Nagyszünetben egy vicces játékot játszottunk: az A-soknál és a B-seknél is kineveztek 4-5 főt, akiknek  olyan tanárokat kellett keresni a tablókon, akik most itt az iskolában tanítanak és ide is jártak tanulni. Miközben ez a pár ember kereste a tanárokat közben a többiek, köztük én is olyat játszottunk, hogy az A-soktól és B-sektől is kihívtak 1-1 embert, akinek nyers spagetti tésztát nyomtak a szájába és az összes többi osztálytársának erre a tésztára szájjal másik tésztát kellett húzni. 

        Másnap (kedden) és harmadnap (szerdán) voltak a bemutatkozó produkciók. Kedden az A-sok mutatkoztak be nagyszünetben. Szép volt a produkciójuk, táncot mutattak be egy kis tesi órával vegyítve. Ezen a napon sem maradhattak el a különböző tréfás feladatok.

         Szerdán a B-sek bemutatkozó produkciója következett, ami szerintem teljesen jó volt! Mi nem a tánc tudásunkat mutattuk be hanem azt, hogy milyen "szépen" tudunk énekelni. Az ének előtt a gólya iskolai és tudományos meghatározásáról ejtettünk pár szót. Miközben mi énekeltünk a nagyothalló osztálytársunk elmutogatta jelnyelven is a dalt. Ez volt a mi produkciónk pikantériája.

     Csütörtökön ismét be kellett öltöznünk az alábbi ruházatba és kellékekbe: gumicsizma, esőkabát, úszószemüveg, úszósapka, úszógumi. Azért kellett beöltöznünk, mert kettesével kellett állnunk és összekötötték a lábunkat és vízzel felfújt lufikat tettek a lábunkra. A kontra B volt a felállás. Az volt a feladat, hogy a másik osztály összes lufiját kikellett durrantani. Amelyik évfolyamnak később fogyott el a lufija az nyert. Az A -sok nyertek és csoportos kútfúrás volt a jutalmuk. Elég mókás „szitu” volt. Az a nap is eltelt, igaz kicsit kényelmetlen volt a gumicsizma! :) Közben az  5 nap alatt kellett ennünk csípős aranyos duci pufit.

          Pénteken, már inkább a gólya avatásra koncentráltak a tizenkettedikesek. Amikor kicsöngettek a 3.óráról minden kilencedikesnek ki kellett vonulnia az udvarra és ott megeskettek minket, hogy a felsorolt 12 pontot, amit a 12-esek írtak mindig betartjuk. Miközben felsorolták a 12 pontot nekünk, gólyáknak féllábon kellett állni. Az eskütétel végeztével minden kilencedikest egyesével kihívtak és kaptunk egy elismerő oklevelet, amivel be tudjuk bizonyítani, hogy hivatalosan is "Gólyák" vagyunk. Mindkét osztályból 1-1 fő "Mester gólya" címet kapott, amivel  egy hatalmas piros színű csőr járt és az utolsó kútfúrás örömei. Az A-sok közül Sipka Gábor, a B-sek közül Kiss Ádám érdemelte ki ezt a címet. Nagyon féltünk a gólyahéttől, de kilehetett bírni, és senki sem halt bele.

 

Fődi Ilona

9/b

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az afg.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák!