Főmenü

135.752
MW
Adó 1%-nak felajánlása
Gyermekvédelmi rendszer online környezetben
Aktuális étlap
Energetikai korszerűsítés
Bemutatkozó videó
TAMOP 2.2.3
TIOP 1.1.1-07/1-2008-0226
Informatika verseny
Magyar Posta
Új OKJ
NAVA
Ökoiskola
Oktatási Hivatal
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet
Commenius program
XIII. Árpád Informatika Verseny
XIII. Árpád Informatika Verseny
Angol verseny
Angol verseny
Október 23-i ünnepi műsor
Október 23-i ünnepi műsor
Gólyahét 2018`
Gólyahét 2018`
2k18 Gólyatábor
2k18 Gólyatábor
Árpád-nap 2018`
Árpád-nap 2018`
Tanévzáró
Tanévzáró
Érettségi
Érettségi
Weblap
Weblap
Ballagás
Ballagás
Ugrás a menüsorra
2018. december 12.
Gabriella
Comenius-találkozó Kisteleken
2009.12.18.
Kommentek
Comenius-találkozó KistelekenHosszas várakozás és előkészületek után 2009. december 6. és 11. között végre sor került a Volksproduktion, Volkshandwerke- gestern und heute elnevezésű Comenius-projekt kisteleki találkozójára. Nagyon régóta készültünk erre az eseményre, hiszen négy ország képviselői előtt kellett helyt állnunk, bemutatnunk iskolánkat, Kisteleket, Magyarországot. Minden projekttalálkozó két meghatározott téma köré szerveződik, nekünk a világörökség és a nemzeti konyhák bemutatása jutott. Ennek tudatában sokszínű, érdekes hetet igyekeztünk összeállítani vendégeink számára.
A program a gimnáziumban kezdődött, ahol egy játékos teszt segítségével megismerkedhettek egymással a diákok, majd a prezentációk bemutatására került sor, ahol diákjaink nagyon ügyesen szerepeltek. Délután a művészeti iskola kiállítását tekinthettük meg, ezután a zenészek következtek. A gitárosok előadása után Greksa Tibor vezetésével az ütősök bemutatója nyűgözte le a vendégeket. Szombathelyi Árpád bemutatta rendkívül érdekes gyűjteményét a környék régészeti leleteiből, majd karácsonyi díszeket és agyagedényeket készíthettünk. Este egy kis bowlinggal kapcsolódhatott ki mindenki az eseménydús nap után.
Comenius-találkozó KistelekenA keddi nap Szeged felfedezésével telt. Felmentünk a Szent István téri víztoronyba, a Pick Múzeumban megismerkedhettünk a Pick szalámi és a szegedi paprika előállításával, majd a Móra Ferenc Múzeum kiállításait tekintettük meg. Rövid ebédszünet után a szegedi papucs készítőivel találkozhattunk, majd a szegedi karácsonyi vásár zárta a napot. Bár az időjárás nem volt éppen kegyes hozzánk, élményekkel teli napot töltöttünk Szegeden.
Másnap hajnalban Budapest felé vettük az irányt, ahol a Budavári Labirintus, a Parlament, a Hősök tere és a Vörösmarty téri adventi vásár szerepelt a programban. Vendégeink egyik ámulatból a másikba estek, nagy hatással volt rájuk a magyar főváros szépsége.
A találkozó utolsó napját szintén a gimnáziumban töltöttük. Délelőtt diákjaink segítségével kézműves foglalkozást tartottunk, ahol különböző karácsonyi ajándékokat, díszeket készítettünk, majd az iskola diákjainak bemutatója következett. A vonósok műsora után táncos produkciókra került sor, láthattunk hastáncot, hip-hopot és néptáncot is, ez utóbbit a baksi általános iskola néptánccsoportjának előadásában. Délután a külföldi vendégek is részt vettek gimnáziumunk hagyományos karácsonyi vetélkedőjén, ami rendkívül jó hangulatban zajlott.
Comenius-találkozó KistelekenA találkozó zárásaként az ópusztaszeri Kemencés Csárdában láttuk vendégül barátainkat egy zenés vacsorán, ahol ismét ízelítőt kaphattak a magyar konyha specialitásaiból.
Kivétel nélkül úgy indultak útnak vendégeink, hogy a projekt eddigi legszínvonalasabb, legjobban szervezett találkozóján vehettek részt, élményekkel, tapasztalatokkal teli térnek haza, szép emlékeket visznek magukkal Magyarországról. Ismét bebizonyosodott az is, hogy egy közös nyelv, a projekt esetében a német valóban híd lehet a legkülönfélébb nemzetek képviselői között, hiszen a diákok a hét folyamán nagyon jó viszonyba kerültek egymással, nagyon élvezték a közös programokat, barátságok szövődtek.
Szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki szervezőként vagy résztvevőként segített abban, hogy ez a találkozó létrejöhessen. Köszönjük a gimnázium 10. és 11. osztályos német nyelvet tanuló diákjainak, a művészeti iskolának, a táncosoknak és a zenészeknek ezt a tartalmas hetet.
Szolarov Annamária
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az afg.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák!