Főmenü

173.394
MW
Adó 1%-nak felajánlása
Gyermekvédelmi rendszer online környezetben
Aktuális étlap
Energetikai korszerűsítés
Bemutatkozó videó
TAMOP 2.2.3
TIOP 1.1.1-07/1-2008-0226
Informatika verseny
Magyar Posta
Új OKJ
NAVA
Ökoiskola
Oktatási Hivatal
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet
Commenius program
Érettségi vizsga 2019.06.19.
Érettségi vizsga 2019.06.19.
Érettségi vizsga 2019.06.20.
Érettségi vizsga 2019.06.20.
Érettségi vizsga 2019.06.18.
Érettségi vizsga 2019.06.18.
Érettségi vizsga 2019.06.17.
Érettségi vizsga 2019.06.17.
Ballagás 2019`
Ballagás 2019`
Költészet Napja 2019.
Költészet Napja 2019.
Fenntarthatóság hete
Fenntarthatóság hete
Szalagtűző 2019`
Szalagtűző 2019`
Törd a fejed vetélkedő
Törd a fejed vetélkedő
Mikulás
Mikulás
Ugrás a menüsorra
2019. augusztus 25.
Lajos
Közgazdasági verseny
2009.05.26.
Kommentek
Közgazdasági versenyA Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az Enterprise Europe Network – Szeged és a Junior Achievement Magyarország (JAM) versenyt hirdetett, melyre 16-18 év közötti középiskolás fiatalok jelentkezését várták, akiknek van elképzelésük a gazdasági válságmegoldására tervezett vállalkozásokról, és tudatosan tervezik jövőjüket. Nekünk megtetszett az ötlet és a Zádoriné tanárnő segítségével megterveztük vállalkozásunkat.
Első feladatunk az volt, hogy a formába öntsük két A/4-es oldal terjedelemben: Mi hogyan is képzeljük el a válságból való kivezető utat ? A megálmodott ötletünket, beküldtük a megadott e-mail címre és nagyon izgultunk, hogy bejutunk-e a 10 legjobb csapat közé!
Közgazdasági versenyA munkánk elnyerte a zsűri tetszését, levélben értesítettek, hogy örömmel várják a csapatunkat egy újabb megmérettetésre.
A második forduló Szegeden a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában volt május 13-án, ahol a 10 legjobb csapat összemérhette tudását. A feladatok a vállalkozásunk bemutatására épültek és a zsűrit bármikor segítségül hívhattuk, vagy akár az internetet is használhattuk. A verseny ennek ellenére mégis nagyon nehéz volt, hiszen kevés idő állt rendelkezésre a felkészülésre és a bemutatásra egyaránt. Prezentálnunk kellett az Üzleti tervet, piackutatást, is kellett végeznünk. Előnyünk származott abból, hogy korábban készítenünk kellett több házi dolgozatot, amiből tudtunk profitálni.
Mindez mégsem volt könnyű, mégis sikerült helyt álltunk a neves Szegedi Vedres Közgazdasági Szakközépiskola és a Makói, Csongrádi, Halasi stb közgazdasági iskolák között, hiszen nagyon jó felkészítést kaptunk a tanórák (közgazdaságtan, marketing, taniroda) és közgazdaságszakkör keretében is.
A verseny közben megismerkedhettünk a zsűri tagjaival: az Iparkamara elnökével, a JAM vezetőjével és munkatársaival, a Csongrád Megyei Munkaügyi Központ egyik vezetőjével, az APEH fő munkatárával és neves vállalkozókkal. Az eredmények közzététele előtt vendégül láttak bennünket egy ebédre, és mindezek után elkezdődött az eredményhirdetés, ahol nagy izgalommal vártuk, hogy milyen helyezést értünk el.
Nagy örömünkre a VI. helyen végeztünk, és értékes jutalmakat kaptunk. Csapatunk tagjai voltak: Jakab Vilma, Papp Rita és Révész Orsolya 11. B. osztályos tanulók. Külön nagy eredménynek tartjuk, hogy közülünk ketten külön díjban is részesültünk: Jakab Vilma 1 hetes vállalati tréningen vehet részt, Papp Rita pedig 1 hónapos nyári gyakorlatot tölthet el a Szegedi Tudomány Egyetem Pénzügyi és Számvitel Főosztályán. Ezúton szeretnénk kifejezni köszönetünket felkészítő tanárunknak Zádori F. Károlyné tanárnőnek .
Papp Rita 11.B.oszt tanuló, Zádori Károlyné szaktanár

Közgazdasági verseny

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az afg.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák!