Főmenü

135.752
MW
Adó 1%-nak felajánlása
Gyermekvédelmi rendszer online környezetben
Aktuális étlap
Energetikai korszerűsítés
Bemutatkozó videó
TAMOP 2.2.3
TIOP 1.1.1-07/1-2008-0226
Informatika verseny
Magyar Posta
Új OKJ
NAVA
Ökoiskola
Oktatási Hivatal
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet
Commenius program
XIII. Árpád Informatika Verseny
XIII. Árpád Informatika Verseny
Angol verseny
Angol verseny
Október 23-i ünnepi műsor
Október 23-i ünnepi műsor
Gólyahét 2018`
Gólyahét 2018`
2k18 Gólyatábor
2k18 Gólyatábor
Árpád-nap 2018`
Árpád-nap 2018`
Tanévzáró
Tanévzáró
Érettségi
Érettségi
Weblap
Weblap
Ballagás
Ballagás
Ugrás a menüsorra
2018. december 12.
Gabriella
Bolygóközi kirándulás
2017.05.11.

     Bármilyen hihetetlenül is hangzik, vannak érdekes fizikaórák. Két óracsere keretein belül, egy pénteki napon elutaztunk a Szegedi Csillagvizsgálóba.

     Mivel kellő időben elindultunk, tehettünk egy kitérőt a füvészkertbe. Tavasz van, szépek a virágok, mi meg jó diákokhoz híven leültünk kajálni. Valami megmagyarázhatatlan, fizikai képletekkel fel nem írható összefüggés alapján: a kirándulással együtt jár az állandó éhség. Azért meg ne hazudtoljuk magunkat, körbe is néztünk, hogy tudjunk néhány képet lőni Instára.

      Bolygóközi kirándulásA csillagvizsgálóban előadásokat tartottak, aminek a megtekintéséhez két csoportra oszlottunk. Az egyik csoport - A csillagászat mérföldkövei, avagy a Stonehenge­től az űr meghódításáig-, a másik csoport pedig- Hét bolygó, egy csillag: Lehet-­e élet a TRAPPIST­1 rendszerben?- című előadást hallgathattuk meg.

    Sajnos az ég felhős volt, így a távcsöveket nem tudtuk kipróbálni. Vagyis ki tudtuk, de nem láttunk semmit a felhőkön kívül, ha belenéztünk. 

Volt lehetőségük a látogatóknak, hogy egy előadótól kérdezzenek a bolygókkal és a csillagokkal kapcsolatban. Gondoltuk, hogy valamit csak kellene, de akkor már olyat kérdezzünk, ami érdekel is minket. Tehát a következő kérdést tettük fel neki: Tudod, hogy Jabba melyik bolygóról származik? Aztán egy Star Wars fan kolléga segítségével kaptunk egy "nem vagyok biztos benne, de szerintem..." választ. Legalább ők sem unatkoztak.

A felhős ég ellenére mi nagyon jól éreztük magunkat, azt hiszem, az egész osztály nevében elmondhatom, hogy preferáljuk ezt a fajta fizika órát.

     Köszönjük Hegedűsné Kővágó Katalin Tanárnőnek a szervezést, Jeremiás Csaba Tanár Úrnak pedig a kíséretet.

Barna Barbi 9/A