Főmenü

206.124
MW
Adó 1%-nak felajánlása
Gyermekvédelmi rendszer online környezetben
Aktuális étlap
Energetikai korszerűsítés
Bemutatkozó videó
TAMOP 2.2.3
TIOP 1.1.1-07/1-2008-0226
Informatika verseny
Magyar Posta
Új OKJ
NAVA
Ökoiskola
Oktatási Hivatal
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet
Commenius program
Rendhagyó búcsúztató az ÁFG-ben
Rendhagyó búcsúztató az ÁFG-ben
Tablók 2020
Tablók 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Adventi gyertyagyújtás 2019`
Adventi gyertyagyújtás 2019`
Mikulás járt nálunk 2019`
Mikulás járt nálunk 2019`
XIV. Árpád Informatika Verseny
XIV. Árpád Informatika Verseny
Angol nyelvi verseny 2019`
Angol nyelvi verseny 2019`
`Törd a fejed` matematika vetélkedő
`Törd a fejed` matematika vetélkedő
2019. október 23-i ünnepi müsor
2019. október 23-i ünnepi müsor
Pályaválasztási börze 2019´
Pályaválasztási börze 2019´
Ugrás a menüsorra
2020. augusztus 13.
Ipoly
Pénz7 az ÁFG-ben
2015.03.28.
Kommentek

 

PénzhétNemrég került országosan is megrendezésre az úgynevezett Pénz7. Ennek keretében az előadások célja legfőképp a diákok pénzügyi tájékozódásának, pénzügyi kultúrájának segítése és formálása volt.

 

A tanórák főbb mondanivalója a családi költségvetés összeállítása. Nagyon aktuális téma, hiszen az utóbbi években nagyon sok magyar családot érintett az eladósodás drámája.

Egy 45 perces óra természetesen nagyon kevés idő, ugyanakkor hasznos és gondolatébresztő lehet, ha az iskola is hozzájárul a szemléletformáláshoz, a saját pénzügyek iránti felelősség felkeltéséhez és egy-két fontos összefüggés megismeréséhez.

 

Az egy tanóra keretei között azt igyekeztünk megvalósítani, hogy egy konkrét szituációban, egy modell-családban éljék meg a gyerekek a családi költségvetéssel, bizonyos döntésekkel kapcsolatos problémákat, összefüggéseket.

 

Az előadások nagyon sikeresek voltak az egyes osztályokban. Jó volt látni a gyerekek érdeklődését és aktív hozzáállását a feladatokhoz. Kérdések esetén figyeltek és nagyon sok jó válasz született arra vonatkozóan, milyen javaslataik vannak egy-egy váratlan kiadás megoldására.

 

Az előadásokkal arra törekedtünk, hogy lássák a diákok egy család nettó jövedelme mennyi fix és eseti kiadásra nyújt fedezetet. Viszont előfordulnak váratlan kiadások is, amelyek kiegyenlítését sokszor nem tudjuk későbbre halasztani. A legfontosabb cél, hogy a gyerekek a tanórán ismerjék fel a megtakarítások jelentőségét és fontosságát. Legyen számukra célkitűzés rövid, közép, hosszú távon a jövőbeni kiadásokra vonatkozó tartalékok, megtakarítások képzése.

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az afg.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák!