Főmenü

135.752
MW
Adó 1%-nak felajánlása
Gyermekvédelmi rendszer online környezetben
Aktuális étlap
Energetikai korszerűsítés
Bemutatkozó videó
TAMOP 2.2.3
TIOP 1.1.1-07/1-2008-0226
Informatika verseny
Magyar Posta
Új OKJ
NAVA
Ökoiskola
Oktatási Hivatal
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet
Commenius program
XIII. Árpád Informatika Verseny
XIII. Árpád Informatika Verseny
Angol verseny
Angol verseny
Október 23-i ünnepi műsor
Október 23-i ünnepi műsor
Gólyahét 2018`
Gólyahét 2018`
2k18 Gólyatábor
2k18 Gólyatábor
Árpád-nap 2018`
Árpád-nap 2018`
Tanévzáró
Tanévzáró
Érettségi
Érettségi
Weblap
Weblap
Ballagás
Ballagás
Ugrás a menüsorra
2018. december 10.
Judit
Pénz7 az ÁFG-ben
2015.03.28.
Kommentek

 

PénzhétNemrég került országosan is megrendezésre az úgynevezett Pénz7. Ennek keretében az előadások célja legfőképp a diákok pénzügyi tájékozódásának, pénzügyi kultúrájának segítése és formálása volt.

 

A tanórák főbb mondanivalója a családi költségvetés összeállítása. Nagyon aktuális téma, hiszen az utóbbi években nagyon sok magyar családot érintett az eladósodás drámája.

Egy 45 perces óra természetesen nagyon kevés idő, ugyanakkor hasznos és gondolatébresztő lehet, ha az iskola is hozzájárul a szemléletformáláshoz, a saját pénzügyek iránti felelősség felkeltéséhez és egy-két fontos összefüggés megismeréséhez.

 

Az egy tanóra keretei között azt igyekeztünk megvalósítani, hogy egy konkrét szituációban, egy modell-családban éljék meg a gyerekek a családi költségvetéssel, bizonyos döntésekkel kapcsolatos problémákat, összefüggéseket.

 

Az előadások nagyon sikeresek voltak az egyes osztályokban. Jó volt látni a gyerekek érdeklődését és aktív hozzáállását a feladatokhoz. Kérdések esetén figyeltek és nagyon sok jó válasz született arra vonatkozóan, milyen javaslataik vannak egy-egy váratlan kiadás megoldására.

 

Az előadásokkal arra törekedtünk, hogy lássák a diákok egy család nettó jövedelme mennyi fix és eseti kiadásra nyújt fedezetet. Viszont előfordulnak váratlan kiadások is, amelyek kiegyenlítését sokszor nem tudjuk későbbre halasztani. A legfontosabb cél, hogy a gyerekek a tanórán ismerjék fel a megtakarítások jelentőségét és fontosságát. Legyen számukra célkitűzés rövid, közép, hosszú távon a jövőbeni kiadásokra vonatkozó tartalékok, megtakarítások képzése.

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az afg.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák!