Főmenü

205.974
MW
Adó 1%-nak felajánlása
Gyermekvédelmi rendszer online környezetben
Aktuális étlap
Energetikai korszerűsítés
Bemutatkozó videó
TAMOP 2.2.3
TIOP 1.1.1-07/1-2008-0226
Informatika verseny
Magyar Posta
Új OKJ
NAVA
Ökoiskola
Oktatási Hivatal
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet
Commenius program
Rendhagyó búcsúztató az ÁFG-ben
Rendhagyó búcsúztató az ÁFG-ben
Tablók 2020
Tablók 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Adventi gyertyagyújtás 2019`
Adventi gyertyagyújtás 2019`
Mikulás járt nálunk 2019`
Mikulás járt nálunk 2019`
XIV. Árpád Informatika Verseny
XIV. Árpád Informatika Verseny
Angol nyelvi verseny 2019`
Angol nyelvi verseny 2019`
`Törd a fejed` matematika vetélkedő
`Törd a fejed` matematika vetélkedő
2019. október 23-i ünnepi müsor
2019. október 23-i ünnepi müsor
Pályaválasztási börze 2019´
Pályaválasztási börze 2019´
Ugrás a menüsorra
2020. augusztus 12.
Klára
Balaton átúszás
2014.09.15.
Kommentek

32. Balaton-átúszás 2014.07.19-én.

Az elején kezdeném a történetet. Egy magyar órán kezdődött, amikor erről olvastam egy szövegértési feladatban. Ez adta azt az ötletet, hogy elmenjek és átússzam a Balatont. Hazamentem és közöltem anyáékkal, hogy „én idén át fogom úszni a Balatont”. Elkezdtem péntekenként edzeni. Kezdetben 1, majd 3 km-t úsztam. Először az 5 km-t május 3-án, szombaton úsztam le. Igazából majdnem ugyanannyi idő alatt, mint amikor átúsztam júliusban a Balatont. Itt jobb idővel úsztam, 2,5 óra alatt. Ezután nem volt sok időm gyakorolni, de még mindig megpróbáltam legalább egy-kettő km-t leúszni.

Kétszer is elhalasztották az úszást és végül 19-én tartották meg. Hajnali 3 kor, amikor elindultunk már éreztem a gyomromban a feszültséget. Tanácsolták, hogy úszás előtt 3 órával együnk. Igazából minden bajom volt már, így nem nagyon voltam éhes, de azért ettem valamit. 7 órára odaértünk és bementünk. Kifizettem a nevezési díjat és lassan bementem. Persze a szüleim kísértek végig, amíg oda nem értem a rajzhoz. 8 óra 20 körül volt a rajt. Megállás nélkül úsztam 1,5 km-ig, utána 3 km-ig, de ott úgy éreztem, hogy ki kell ülnöm egy 5 percre. Kiültem egy kísérőhajóra, ahol szőlőcukrot ettem és vizet ittam. Utána mentem és folytattam az úszást a végéig. Amikor leraktam a lábam egyszerűen kiment alólam, annyira gyenge lettem. Kimentem a vízből, összeszedtem az ajándékokat és mentem anyáékhoz. Megláttam apát, a vízben már anya is várt. Amikor odaértem hozzájuk a parton vártak, mindketten nagyon büszkék voltak rám. Az első az volt, hogy felhívtam a bátyámat, Czang Zoltánt és elmondtam, hogy kiértem és átúsztam a Balatont. Nagyon büszke volt rám. Egyszer csak elkezdtem sírni. Kijött rajtam a feszültség. Utána beszéltem még a másik két nővéremmel is. Ők is meg voltak hatódva. Igazából ennyi a történetem. Ezzel a teljesítményemmel ösztönöztem anyukámat is. Úgy döntött, lehet jövőre ő is megpróbálja. Én biztos, hogy 2015. 07. 04-én ismét át fogom úszni. Gondolkodtam azon is, hogy triatlonozni kellene, mivel a biciklizés és a futás is közel áll hozzám. Szerintem érdemes magunkat kipróbálni egyes dolgokban, főleg azokban, amelyekben ügyesek vagyunk. Nekem ez nagyon nagy élmény volt és alig várom a következő évet, hogy megint átúszhassam. Köszönöm a figyelmet.

 

Balogh Boglárka

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az afg.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák!