Főmenü

165.526
MW
Adó 1%-nak felajánlása
Gyermekvédelmi rendszer online környezetben
Aktuális étlap
Energetikai korszerűsítés
Bemutatkozó videó
TAMOP 2.2.3
TIOP 1.1.1-07/1-2008-0226
Informatika verseny
Magyar Posta
Új OKJ
NAVA
Ökoiskola
Oktatási Hivatal
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet
Commenius program
In memoriam Molnár Gabriella
In memoriam Molnár Gabriella
Ballagás 2019`
Ballagás 2019`
Költészet Napja 2019.
Költészet Napja 2019.
Fenntarthatóság hete
Fenntarthatóság hete
Szalagtűző 2019`
Szalagtűző 2019`
Törd a fejed vetélkedő
Törd a fejed vetélkedő
Mikulás
Mikulás
XIII. Árpád Informatika Verseny
XIII. Árpád Informatika Verseny
Angol verseny
Angol verseny
Október 23-i ünnepi műsor
Október 23-i ünnepi műsor
Ugrás a menüsorra
2019. június 16.
Jusztin
Közösségi szolgálat
2014.04.15.
Kommentek
Lassan hagyománnyá válik, hogy a kisteleki Árpád Fejedelem Katolikus Gimnázium diákjai a település különböző intézményeiben teljesítenek közösségi szolgálatot – tájékoztatta portálunkat Sisák Erzsébet, a gazdasági szakos tanár, osztályfőnök.

Iskolánk 10. és 9. évfolyamos diákjainak 50 óra közösségi szolgálattal kell rendelkezniük az érettségi bizonyítvány átvételéhez, emellett egy nagyon jó lehetőség arra, hogy a tanuló fejlessze szociális képességeit, és különböző területeken próbálhassa ki magát. Az ellátandó feladatok köre sokrétű: segítik kortársaikat, fiatalabb diáktársaikat iskolai munkájukban. Segítséget nyújtanak az időseknek, beszélgetnek, játszanak velük, kézműveskednek, kerteket ápolnak.

Ennek keretében az idei tanévben számos lehetőségük van különböző intézményekben közösségi szolgálatra. A diákok jelen vannak a kisteleki Szivárvány Óvodában, a Rózsaliget Kollégiumban, az Idősek Otthonában, a Mozgáskorlátozottak Egyesülete által szervezett rendezvényeken, valamint az általános iskolában is.

kozossegi_szolg_afg_201403_008

2014. március 17. és március 28. között az általános iskola vezetése és tanárai segítségével diákjaink részt vehettek az évről évre megrendezésre kerülő, „Petőfi Napok” címet viselő rendezvénysorozaton. Diákjaink különböző vetélkedőkön láthattak el feladatokat. Többek között részt vehettek a természettudományi vetélkedőn, az alsós és felsős történelmi versenyen, kerékpárversenyen, rajzversenyen, alsós játékos vetélkedőn.

Fantasztikus dolog volt látni tanulóinkat, ahogy együtt dolgoznak fiatalabb diáktársaikkal és egykori tanáraikkal. Ezúton is köszönjük az intézményvezetők és közreműködő pedagógusok segítségét – mondta el Sisák Erzsébet.

Galériánkban az iskolai közösségi szolgálat alkalmából készült képeket láthatják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az afg.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák!