Főmenü

135.752
MW
Adó 1%-nak felajánlása
Gyermekvédelmi rendszer online környezetben
Aktuális étlap
Energetikai korszerűsítés
Bemutatkozó videó
TAMOP 2.2.3
TIOP 1.1.1-07/1-2008-0226
Informatika verseny
Magyar Posta
Új OKJ
NAVA
Ökoiskola
Oktatási Hivatal
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet
Commenius program
XIII. Árpád Informatika Verseny
XIII. Árpád Informatika Verseny
Angol verseny
Angol verseny
Október 23-i ünnepi műsor
Október 23-i ünnepi műsor
Gólyahét 2018`
Gólyahét 2018`
2k18 Gólyatábor
2k18 Gólyatábor
Árpád-nap 2018`
Árpád-nap 2018`
Tanévzáró
Tanévzáró
Érettségi
Érettségi
Weblap
Weblap
Ballagás
Ballagás
Ugrás a menüsorra
2018. december 11.
Árpád
Angol nyelvi tábor Tokajban
2013.09.02.
Kommentek

 

 

30 kisteleki közép- és általános iskolai tanuló Hézerné Jaksits Jozefin, Takács Gizella és Lazányi Etelka tanárnők vezetésével angol nyelvi táborban töltöttek egy hetet Tokajban.

A közel öt órás vonatozás után a tokaji állomáson a Vízisport Turistaház képviselője várta a tábor résztvevőit és elkalauzolta őket a Tisza és Bodrog találkozásánál, csodaszép természeti környezetben található szálláshelyre. A tábor résztvevői 2, 3 illetve 4 ágyas szobákban kaptak elhelyezést.   

A délelőttök angol nyelvi foglalkozásokkal teltek. Két csoportban zajlottak a kétszer kilencven perces foglalkozások, melyeket a tanárok igyekeztek érdekessé tenni kreatív és változatos feladatokkal. Ehhez a tanulók minden segédeszközt megkaptak, füzetet, tollat, szótárat stb.  A helyben elfogyasztott ebéd után délután különböző programok következtek. Így egy idegenvezetővel tett séta során a tábor résztvevői megismerkedtek Tokaj városával, annak múltjával és megnézték a Tokaj Városi Múzeumot. A vállalkozó kedvű és sportos tanulók tanári vezetéssel egy délután megmászták a Kopasz hegyet. További program volt a délutáni kenutúra hét személyes kenukban szakképzett vezetővel, mentőmellényben a Bodrogon. Ez után hajókirándulás következett Szabolcs községbe, ahol egy nemesi kúria, a IX-X. században épített földvár és a református templom megtekintése volt programon. Az utolsó délutáni program egy kirándulás volt Sárospatakra, ahol a csoport tagjai megismerkedhettek a Református Gimnázium történetével és megtekintették a Rákóczi várat. A magyarországi reneszánsz legszebb épülete ez a vár és a tanulók érdeklődve járták végig a Vörös-torony zegzugos szobáit, végül a torony tetején gyönyörködtek a csodálatos kilátásban.

Az esték vidám hangulatban teltek. Vacsora után szabad foglalkozás volt, illetve komoly asztalitenisz és csocsó  mérkőzések, és  Activity társasjáték következett. Egy este kolbászsütögetésre került a sor. Mindenki részt vett az előkészületekben; a fiúk gondoskodtak a megfelelő tűzről, a lányok pedig finom vegyes salátát készítettek. Az est vidám hangulatát csak a szúnyogok támadása zavarta meg.

A hazautazást részben örömmel, részben szomorúan élte meg mindenki. A tanulók örültek, hogy viszontláthatják családjukat, másrészt sajnálták, hogy vége az együtt töltött időnek. Az általános vélemény az volt, hogy a tábort meg kell ismételni.

Takács Gizella

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az afg.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák!