Főmenü

204.946
MW
Adó 1%-nak felajánlása
Gyermekvédelmi rendszer online környezetben
Aktuális étlap
Energetikai korszerűsítés
Bemutatkozó videó
TAMOP 2.2.3
TIOP 1.1.1-07/1-2008-0226
Informatika verseny
Magyar Posta
Új OKJ
NAVA
Ökoiskola
Oktatási Hivatal
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet
Commenius program
Rendhagyó búcsúztató az ÁFG-ben
Rendhagyó búcsúztató az ÁFG-ben
Tablók 2020
Tablók 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Adventi gyertyagyújtás 2019`
Adventi gyertyagyújtás 2019`
Mikulás járt nálunk 2019`
Mikulás járt nálunk 2019`
XIV. Árpád Informatika Verseny
XIV. Árpád Informatika Verseny
Angol nyelvi verseny 2019`
Angol nyelvi verseny 2019`
`Törd a fejed` matematika vetélkedő
`Törd a fejed` matematika vetélkedő
2019. október 23-i ünnepi müsor
2019. október 23-i ünnepi müsor
Pályaválasztási börze 2019´
Pályaválasztási börze 2019´
Ugrás a menüsorra
2020. augusztus 4.
Domonkos
Becsengettek...
2005.09.20.
Kommentek

Becsengettek a középiskolában is...

2005.szeptember 1-jén ismét becsengettek a kisteleki középiskolában, mely ettől a tanévtől - korszerű ,megváltozott profiljának megfelelően - új nevet kapott: Árpád Fejedelem Gimnázium,Gazdasági és Informatikai Szakközépiskola lett.A 2005/2006-os tanév az iskolai hagyományok szerint,a 10.b. osztályosok által előadott kedves kis műsorral kezdődött,melyben osztályfőnökük irányításával többen is közreműködtek.A szép,tartalmas versmondásért dicséret illeti Gémes Kittit,Béres Renátát, Fekete Piroskát,Fekete Martinát és Fekete Krisztinát. Az idén &ndashaz augusztusban Rácz Imréné tanárnő és a DÖK tagjai által megszervezett élménydús ,túlélőtábornak is beillő Gólyatábor tapasztalataival felvértezve két kilencedikes osztály kezdte meg nálunk tanulmányaitA 30 fővel induló 9.a.osztály tanulói gimnáziumi érettségit szerezhetnek négy év múlva osztályfőnökük ,Tóth Éva tanárnő szárnyai alatt,a 9.b. osztály 27 tanulója pedig szakközépiskolai képzést kap,osztályfőnökük Ambrus Péter tanár úr lett.Ezekben az osztályokban a tanulóknak lehetőségük nyílt a német és az angol nyelv megismerése mellett spanyolul is tanulni.Kilencedikeseinknek és természetesen tanáraiknak is sok sikert és szép élményeket kívánunk.
A 11. és 12. osztályokban fakultáció keretében működik az emelt szintű informatika és az Utazás és turizmus képzés heti 4 órában.Ugyanezen osztályokban a matematikát és az idegen nyelvet /angol,német/ emelt óraszámban ,heti 5 órában tanítjuk.Emelt szintű érettségi vizsgára való felkészítés folyik még történelemből is a 11.osztályosoknak. Tartalmas délutáni elfoglaltságot ígér még az érdeklődőknek az irodalmi színpad és az énekkar is,melyet városunk művészeti iskolájának tanárai,Gera Szilvia és Horváth Ágnes vezetnek.Szintén délutáni időtöltést jelent a Molnár Péter tanár úr által meghirdetett informatika szakkör is,melyen a korszerű programozás rejtelmeivel ismerkedhetnek meg a jelentkezők, illetve a spanyol nyelv és kultúra titkaiba nyerhetnek bepillantást a Nényei Zita tanárnő által vezetett spanyol szakkör leendő tagjai is.
Levelező képzés keretében folyik 12 hallgató kitartó részvételével a heti két délutánt is igénybe vevő felnőttoktatás,melynek végeztével 2006.május-júniusában ők is érettségi vizsgát tehetnek nappali tagozatos hallgatóinkkal egy időben és velük azonos vizsgakövetelményeknek megfelelően.
A 13.évfolyamon tanulóink az év végén &ndashszakmai érettségi vizsga- keretében fogják megszerezni a postai üzleti asszisztensi képzettséget.Szintén a 13. évfolyamon működik Számítógépes szoftvrerüzemeltetői képzésünk,amely igencsak népszerű a már érettségizett tanulók körében.
A tankönyvárusítás augusztus végén történt és rendben lezajlott.
Bár az előző tanév eredménye,de a nyár folyamán derült ki,hogy a Hajdú-Bihar Megyei TIT által levelezés keretében lebonyolított, tantárgyanként szervezett országos versenyen iskolánk tanulói közül többen szép eredményt értek el:

  • -angol nyelvből 250 részvevő közül: Nagy Edina /11.b./ I.,Antal Dóra /11.c./ 9.,Allb Rita /11.b./ 11.,
  • -számítástechnikából Medvegy Viktor/10.a./7.,
  • -újságírásból Sógor Bettina /11.c./ 8.,
  • -magyar nyelvből Dékány Mónika /11.b./ 6.,
  • -rajzból Kapás Mónika /11.b./4.,
  • -német nyelvből 126 résztvevő közül Kiss Éva /11.c./26.,
  • -történelemből Ocskó Éva /10.a./15.,Lukács Edina/11.b./62.,Csonka Adrienn/11.b./63. helyezett lett.

Kitartó munkájukhoz és eredményeikhez ezúton is gratulálunk!

Külön öröm volt a Pápán, a "Lyra-a Boldog Jövőnkért Alapítvány" gondozásában kiadott, amatőr irodalmárok műveiből válogatott Irodalmi antológiában olvasni a 12.b osztályos Magony Tivadar 3 alkotását : Beleolvadtam a tájba, Kiszorultam, Atlantisz címmel. Neki is gratulálunk,és reméljük,hogy hasonló művekkel örvendezteti még meg olvasóit.
Az idén ősztől tervezzük még a központi középiskolai felvételire való előkészítőt magyar nyelvből és matematikából a nyolcadikasok számára. Elsősorban szintén őket és szüleiket,és természetesen minden érdeklődőt várunk a 2005.október 27-én csütörtökön tartandó nyílt napunkra, melynek keretében szeretnénk őket megismertetni az itt folyó tanulmányi munkával,továbbtanulási lehetőségekkel és magával az intézménnyel is.
Fényképek az évnyitóról itt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az afg.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák!