Főmenü

165.662
MW
Adó 1%-nak felajánlása
Gyermekvédelmi rendszer online környezetben
Aktuális étlap
Energetikai korszerűsítés
Bemutatkozó videó
TAMOP 2.2.3
TIOP 1.1.1-07/1-2008-0226
Informatika verseny
Magyar Posta
Új OKJ
NAVA
Ökoiskola
Oktatási Hivatal
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet
Commenius program
In memoriam Molnár Gabriella
In memoriam Molnár Gabriella
Érettségi vizsga 2019.06.17.
Érettségi vizsga 2019.06.17.
Ballagás 2019`
Ballagás 2019`
Költészet Napja 2019.
Költészet Napja 2019.
Fenntarthatóság hete
Fenntarthatóság hete
Szalagtűző 2019`
Szalagtűző 2019`
Törd a fejed vetélkedő
Törd a fejed vetélkedő
Mikulás
Mikulás
XIII. Árpád Informatika Verseny
XIII. Árpád Informatika Verseny
Angol verseny
Angol verseny
Ugrás a menüsorra
2019. június 17.
Laura
Demokrácia Hét (Főzőverseny)
2012.04.19.
Kommentek

ISKOLAI FŐZŐVERSENY A DEMOKRÁCIA TÉMAHÉT KERETÉBEN

(2012. ÁPRILIS 19.)

     Iskolánkban 2012. április 19-én (csütörtökön) délután osztályok közötti főzőversenyre került sor a Demokrácia Témahét keretében. A tavalyi évhez hasonlóan most is színvonalas, sok diákot és pedagógust „megmozgató” rendezvényre került sor.

      Idén egy meghatározott étel elkészítésében vetélkedhettek iskolánk diákjai. Az elkészítendő étel ezúttal a paprikás krumpli volt. Az alapanyagot (burgonya, olaj, hagyma, kolbász stb.) minden, a versenyen részt vevő csapat megkapta, de természetesen kreatív ötletekkel mindenki a saját/csapata ízlése szerint készíthette el a bográcsában a menüjét. Változatos megoldásokra került sor: voltak, akik füstölt szalonnával, mangalicakolbásszal „bolondították” meg a főztjüket és olyanok is akadtak, akik köretként galuskát is készítettek.

     Az idei verseny üde színfoltja volt, hogy ezúttal a tanári kar is benevezett a versenybe és a jelenlévő pedagógusok lelkesen kapcsolódtak be a programba. Az is jellemző, hogy egy-egy csapat fakultatív módon nemcsak bográcsozott, hanem grillezett, tárcsázott is. Késő délután az iskola udvara megtelt finomabbnál – finomabb illatokkal.

     A zsűrinek meglehetősen nehéz dolga akadt, hiszen mind látvány, mind ízvilág tekintetében igen változatos, gusztusos remekművek készültek. Főzés közben hangulatos zene és biztató szavak tették még hangulatosabbá a főzőversenyt. Esetenként szülők is besegítettek egy-egy bogrács tartalmának még ízletesebbé tételében. Kisebb riadalmat csak az időnként szemerkélni kezdő eső keltett, de szerencsére megúsztuk komolyabb eső nélkül. A program kiváló volt arra, hogy az osztályközösségek, a tanárok – diákok viszonya még optimálisabbá válhasson. Az ilyen jellegű rendezvények, versenyek arra is jók, hogy az osztályok közötti esetleges feszültség, viszálykodás oldódjon.

     A tizenkettedikes osztályok az érettségi közelsége miatt már nem neveztek az idei főzőversenyre, de jó volt látni, hogy többen megjelentek és nosztalgiáztak a tavalyi főzésükkel kapcsolatban. Néhányan közülük hoztak magukkal gitárt, dobot és jókedvvel énekelgettek, gitározgattak.

     A versenyben tulajdonképpen az összes kilenc, tíz és tizenegyedikes osztály részt vett, plusz a tanárokból álló csapat. Mindenki kíváncsian várta az eredményhirdetést, ami kissé elhúzódott, mert a zsűri csak nagyon nehezen tudott döntésre jutni.

     A főzőverseny eredménye a következő lett:

-          első helyezett: 10/A osztály

-          második helyezett: 9/A osztály

-          harmadik helyezett: 11/A osztály

-          (érdekes, hogy idén kizárólag a gimnáziumi osztályok remekeltek…) 

A dobogós helyezést elért csapatok gyümölcsökből álló ajándékkosárban részesültek.

Örömmel nyugtázhatjuk, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is nagy sikert aratott a főzőverseny mind a diákok, mind iskolánk nevelőtestületének körében. Reméljük jövőre ismét összemérhetik tudásukat iskolánk tanulói és pedagógusai.

 

Jeremiás Csaba (tanár, osztályfőnök)

Kistelek, 2012. április 20.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az afg.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák!