Főmenü

204.99
MW
Adó 1%-nak felajánlása
Gyermekvédelmi rendszer online környezetben
Aktuális étlap
Energetikai korszerűsítés
Bemutatkozó videó
TAMOP 2.2.3
TIOP 1.1.1-07/1-2008-0226
Informatika verseny
Magyar Posta
Új OKJ
NAVA
Ökoiskola
Oktatási Hivatal
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet
Commenius program
Rendhagyó búcsúztató az ÁFG-ben
Rendhagyó búcsúztató az ÁFG-ben
Tablók 2020
Tablók 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Adventi gyertyagyújtás 2019`
Adventi gyertyagyújtás 2019`
Mikulás járt nálunk 2019`
Mikulás járt nálunk 2019`
XIV. Árpád Informatika Verseny
XIV. Árpád Informatika Verseny
Angol nyelvi verseny 2019`
Angol nyelvi verseny 2019`
`Törd a fejed` matematika vetélkedő
`Törd a fejed` matematika vetélkedő
2019. október 23-i ünnepi müsor
2019. október 23-i ünnepi müsor
Pályaválasztási börze 2019´
Pályaválasztási börze 2019´
Ugrás a menüsorra
2020. augusztus 5.
Krisztina
Mikulásverseny
2009.12.03.
Kommentek
MikulásversenyNovember hónap 30-adik napján megrendeztük az iskolánkban azt a versenyt ami eldöntötte ki legyen az iskola Mikulása illetve 2 krampusza. Sajnálatos módon a mikulásoknak nem kellett versenyzni, mert ugyan két jelentkezőnk volt a posztra, de a két jelölt közül az egyik lebetegedett, így automatikusan Csomor Tamás lett a mi télapónk, és egyben az egyik zsűritag is. A krampuszok közül is volt aki lemondta és így 3 versenyzőnk maradt. Pipicz Petra, Számel Dzsenifer és végül, de nem utolsó sorban Schreiber Béla. A végeredmény eldöntésében 2 tanárnő Lazányi Etelka és Tóth Gabriella, és 2 diák a Mikulásunk, Csomor Tamás és Luczás Vivien segítettek. A verseny lebonyolításában 3 tanuló Paragi Krisztina, Rehák Martina és Sisák Magdolna segítettek. Érdekes és játékos feladatokat állítottunk össze a versenyzők számára. Az első feladatuk a krampuszjelölteknek az volt, hogy a verseny előtt eldugott szaloncukrokat, azokból minél többet találjanak meg és aki a legtöbbet találta az kapta a legtöbb pontot ebben a versenyszámban. Ezt a fordulót Béla nyerte meg. A második feladat szaloncukor evés volt késsel és villával. Az volt a kikötésünk, hogy nem lehet hozzáérni kézzel, még kibontani is az evőeszközökkel kellett, és aki az utolsó falatot is lenyelte az kapta a legmagasabb pontszámot. Ebben a feladatban Petra bravúroskodott. A következő feladatuk az volt, hogy rajzolni kellett egy képeslapot a Mikulással kapcsolatosan. Eléggé érdekes rajzok születtek 5 perc alatt. Amíg a zsűri tagjai eldöntötték melyik rajz sikerült a legjobban, a 3 versenyző előtt felfedtük az utolsó versenyszámot. Ez nem volt más, minthogy verset kellett írni a Mikuláshoz. Dzsenifer teljesítette a legjobban ezt a versenyszámot. A zsűri tagjai összesítették a pontszámokat és Béla állt az első helyen, azonban volt egy kis probléma, Petrának és Dzseninek ugyanannyi pontszáma jött össze. Valahogyan el kellett dönteni, így hát mindketten énekeltek egy-egy dalt. Dzseni ebben jobbnak bizonyult, mint Petra, így Béla és Dzsenifer lettek a Mikulás kis krampuszai. A versenyzőket, a ségítőket és a zsűritagokat egy-egy kis csokimikulással jutalmaztuk.
Ezt a játékos vetélkedőt minden évben meg szontuk rendezni és minél több versenyzőt várunk az elkövetkezendő években, hogy minél érdekesebb legyen az versenyzés.

Rehák Martina 9.b

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az afg.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák!