FĹ‘menĂĽ

187.157
MW
Adó 1%-nak felajánlása
Gyermekvédelmi rendszer online környezetben
Aktuális étlap
Energetikai korszerűsítés
Bemutatkozó videó
TAMOP 2.2.3
TIOP 1.1.1-07/1-2008-0226
Informatika verseny
Magyar Posta
Új OKJ
NAVA
Ökoiskola
Oktatási Hivatal
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet
Commenius program
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Adventi gyertyagyújtás 2019`
Adventi gyertyagyújtás 2019`
Mikulás járt nálunk 2019`
Mikulás járt nálunk 2019`
XIV. Árpád Informatika Verseny
XIV. Árpád Informatika Verseny
Angol nyelvi verseny 2019`
Angol nyelvi verseny 2019`
`Törd a fejed` matematika vetélkedő
`Törd a fejed` matematika vetélkedő
2019. október 23-i ünnepi müsor
2019. október 23-i ünnepi müsor
Pályaválasztási börze 2019´
Pályaválasztási börze 2019´
Pályaválasztási tájékoztató az általános iskolában
Pályaválasztási tájékoztató az általános iskolában
Gólyahét 2019´
Gólyahét 2019´
Ugrás a menüsorra
2020. március 30.
Zalán
Pályaválasztási Tanácsadó tájékoztatója
2020.03.19.

Pályaválasztási Tanácsadó tájékoztatója

Mobilinternet aktiválás
2020.03.17.Minden mobilelőfizetés és kártyás mobilhoz, minden szolgáltató felajánlott ingyen internetet.
Akkor is ha nincs eredetileg a mobilhoz internet!
Ezen csomagok ingyenesek, s általában 30 napig tartanak.
Amennyiben a diákoknak van mobil-eszközük, érdemes aktiválni rajta az ingyenes internetet, mert a tervezett oktatási felület támogatja a mobil eszközöket is!
Az alábbi sorokban megtalálható, hogy a szolgáltatóknál miképpen aktiválható az ingyen mobilinternet.
Felhívom a figyelmet, hogy Telekom esetében csak be kell kapcsolni a mobilnetet, automatikusan aktiválták!


Telekom

A Telekom hétfő éjfélben, 00:00-kor díjazás nélkül 10 GB extra adatmennyiséget aktivált minden mobilos ügyfelénél – tehát lakossági, kis- és nagyvállalati előfizetőknek, számlásoknak, kártyásoknak, mindenkinek. Ezt automatikusan hozzáadták mindenki előfizetéséhez, és egészen április 30-áig lehet felhasználni belföldön és az EU-ban.

A lakossági és kisvállalati ügyfelek további 5 GB-nyi keretet kérhetnek, ezt már a Telekom alkalmazásban mindenkinek saját magának kell bekapcsolnia. Ezt 30 napon belül lehet felhasználni, de ha április 30. előtt lejár, akkor újra lehet aktiválni, így a legtöbbet netezők összesen 10+5+5 gigányi extrát kaphatnak a Telekomtól, ha szükségük van rá.


Telenor

A Telenor által felajánlott 100 GB extra mobilinternetet lakossági számlás és kártyás ügyfelek, valamint üzleti számlás és flottás ügyfelek is aktiválhatják hétfőtől, március 31-ig bármikor. A lakossági ügyfelek a MyTelenor appban igényelni, az üzleti ügyfelek a 1744-es telefonszámra küldött “FREE100GB” kóddal tudják ezt megtenni.

Az egyszeri adatjegyben foglalt mennyiséget a megrendelés napjától számítva 30 napig lehet felhasználni Magyarország területén.


Vodafone

A Vodafone március 17-én (kedden) minden lakossági és kisvállalati ügyfelénél aktivál egy 5 GB-os bővítőcsomagot, melyet áprilisban és májusban is bekapcsol, így összességében 15 gigabájttal többet netezhetnek a vodások. A havidíjas és feltöltőkártyás ügyfeleknek is járó extra adatkeretet a My Vodafone applikációban lehet aktiválni.

Digitális Oktatás
2020.03.16.

Tisztelt Szülők és Diákok!

Iskolánk holnaptól (2020.03.17) megkezdi a digitális oktatást. Ennek első lépése, hogy a diákok minél hamarabb kitöltsék azt a kérdőívet, amelynek segítségével a tanulók informatikai eszközökkel és Internet elérési lehetőségeikkel való ellátottságát tudjuk felmérni. Indokolt esetekben az iskola is tud tabletet biztosítani otthoni használatra a rászoruló tanulóknak.

Az iskola honlapján lesznek megtalálhatók azok a digitális anyagok, amelyekkel a tanárok segítik a tanulók felkészülését. Ezen keresztül a szülők is nyomon tudják követni az elsajátítandó tananyagot és az órák követelményeit. Ezen kívül egyéb formákban, elektronikus naplón keresztül, e-mailben, különböző internetes felületek segítségével, stb. is küldhetők feladatok, amelyekről a szaktanár külön egyeztet a tanulókkal.

Kérjük a tisztelt szülők támogatását abban, hogy az otthoni körülmények között is gyermekük végezze el a kijelölt feladatokat és haladjon a tanulásban a tanárok által összeállított digitális tananyag segítségével, tartózkodjon otthon a tanítási időben, és azon kívül is kerülje a nagyobb közösségekben való tartózkodást.

Kérünk mindenkit, hogy a kialakult helyzetben felelősségteljesen segítse a közös munkát.

A kérdőívet az iskolai email címre küldtük ki, mely a szokásos felületen érhető el:
https://webmail.afg.hu belépésnél, az iskolai azonosítót és jelszót kell megadni.

 

Tóth Gabriella

igazgató

 

2020. március 16.

Digitális Oktatási Munkarend
2020.03.14.

Kedves Szülők és Diákok!


Tájékoztatásul közöljük, hogy Orbán Viktor miniszterelnök pénteken este a kormány közösségi oldalán tett bejelentése alapján március 16.-a hétfőtől a mi iskolánk is átáll a digitális oktatásra. A diákoknak nem kell iskolába jönniük. A távoktatás gyakorlati megvalósitásának részleteit folyamatosan közzétesszük az iskola honlapján illetve a tanulókat is értesitjük e-mailben a feladatokról.
Kérjük, hogy amig otthon tartózkodnak a diákok, addig is tegyenek meg minden szükséges óvintézkedést a koronavirus terjedésének megakadályozására.


Tóth Gabriella
igazgató

A fertőtlenítő kézmosás menete
2020.03.13.

A fertőtlenítő kézmosás menete

Ideiglenes felvételi jegyzék
2020.03.06.

Kérem kattinson ide az ideiglenes felvételi jegyzék megtekintéséhez!

Koronavírus megelőzés
2020.03.04.

A fertőző betegségek megelőzéséről röviden

            Számos minket fertőző vírus és baktérium emberről emberre cseppfertőzéssel terjed. A kézfogással, puszival járó testérintkezés, közös használatú tárgyak (pl. járművek kapaszkodói, kilincsek, telefonkagyló, italautomaták nyomógombjai, textiltörülközők, pénzérmék, számítógép billentyűzet, bútorok, WC-deszka, stb.) érintése, vagy a kórokozót hordozó személy köhögésekor, tüsszentésekor a levegőbe kerülő számos apró folyadékcsepp, mely kórokozók sokaságát tartalmazza, növeli annak kockázatát, hogy megfertőződjünk. A kórokozók az ép bőrön legtöbbször nem, ugyanakkor a testnyílásokon (pl. orr- és szájnyílás), a szem szaruhártyáján, nyálkahártyákon keresztül könnyen beléphetnek szervezetünkbe.

            Néhány egyszerű szabály betartásával sokat tehetünk azért, hogy csökkentsük megfertőződésünk esélyét:

I. Odafigyelés önmagunkra:

-Figyeljünk jobban az általános személyi higiéniánkra

            -tisztálkodjunk rendszeresen a fogmosást is beleértve

            -cseréljük kellő rendszerességgel és tartsuk tisztán ruházatunkat, törülközőnket és ágyneműnket

            -mossunk rendszeresen és alaposan kezet kéztisztító szerrel (legalább szappannal, vagy kézfertőtlenítővel) és vízzel

            -a mosdószivacsot, fogkefét, mosogatóruhát használat után érdemes alaposan átöblíteni, majd következő használatig kiszárítani, stb.

-Kerüljük el, hogy szennyezett kezünkkel a szemünkbe, szánkba nyúlunk.

-Szükség esetén egyszer használatos, tiszta papírtörlőket, zsebkendőket, kézfertőtlenítő kendőket használjunk – papírzsebkendő mindig legyen nálunk.

-Az általunk használt helyiségek levegőjét rendszeres átszellőztetéssel próbáljuk frissen tartani.

-Próbáljuk elkerülni a fertőződés veszélyét jelentő helyeket, pl. tömegközlekedési eszközök, nyilvános WC-k, tömegrendezvények és más zsúfolt helyek, tömeges megbetegedéssel fenyegetett/sújtott helyek/térségek, stb.

Fontos arra is odafigyelnünk, hogy

-étkezés előtt mindig mossunk kezet, továbbá kerüljük el, hogy kezünkkel fogjuk meg az élelmet, amit elfogyasztunk

-vegyük figyelembe, hogy az élelmiszerek felületéről (pl. almahéj), vagy csomagolásáról (pl. üdítős dobozról) evéskor, iváskor kórokozók juthatnak a testünkbe, ha lehet, tisztítsuk meg azokat

-WC-használat előtt is és azt követően is kezet kell mosnunk

-a tüsszentés, köhögés zsebkendőbe történjék: a szennyezett zsebkendőt ki kell dobni, utána tanácsos az azonnali kézmosás

-a testkontaktust érdemes elkerülnünk: kézfogás, puszi, ölelés

-a közös használatú, szennyezett tárgyakkal való felesleges érintkezést kerülnünk kell: érintésük után tanácsos az azonnali kézmosás

-a lázas, illetve a fertőző betegség tüneteit mutató személyeket lehetőleg kerüljük

-amennyiben bőrünk megsérül, a sebet megfelelően el kell látni és be kell kötözni

II. Immunrendszerünk működésének segítése:

-megfelelő ásványi anyag és vitaminbevitel útján (ha lehet, sokoldalú táplálkozással)

-elegendő folyadékbevitellel, a folyadékhiányos állapot megelőzésével

-rendszeres testmozgással a szabad levegőn

-a pihenőidőnk megfelelő kihasználásával

-a meghűlést okozó helyzetek elkerülésével (a szabadban tartózkodás az évszaknak, időjárásnak megfelelő ruházatban történjék)

-időben felvett védőoltásokkal

-a légutaink védekező képességét csökkentő dohányzás mellőzésével

III. Önmegfigyelés:

Ha a fertőzés egyértelmű tüneteit észleljük, a legjobb, ha orvoshoz fordulunk (először tanácsos telefonon felvenni a kapcsolatot) és kerüljük a közösséget, ezzel védve magunkat egy újabb fertőzéstől, másokat pedig attól, hogy mi magunk fertőzzük meg őket. Otthoni környezetben többnyire a gyógyulás is gyorsabb főleg, ha betartjuk az orvos utasításait is.

Törekszünk arra, hogy intézményünkben, tegyünk a hatékony megelőzésért, kérjük, gyermeke megfelelő tájékoztatásával segítse munkánkat. Hiszünk benne, hogy a higiénia nem pénz, hanem odafigyelés kérdése.

Köszönöm a figyelmét!

Szalagtűző 2020
2020.02.19.

2020. február 14-én 17 órakor került sor az Árpád Fejedelem Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium szalagavatójára a kisteleki Sportcsarnokban. Nagyon sokan segítettek, hogy igényes, magas színvonalú és a jelenlévők számára feledhetetlen élményeket nyújtó estét rendezhessünk 12.-eseink tiszteletére.

Iskolánkban hagyomány, hogy zenés-táncos műsorral készülnek a 11.-esek a végzősök köszöntésére. Idén a Grease című musicalből adtak elő részleteket és eltapsolták a Fitz and the Tantrumstól a Hand Clapot illetve volt 2 énekszóló, amelyet Barna Barbara 12. A osztályos tanuló és Kovács Dénes tanár úr adtak elő és bemutatkozott a Fallin’Faces zenekar is, akiknek a tagjai között iskolánk jelenlegi és volt tanulói is zenélnek és 3 produkcióval színesítették az estét. Az igazgatói köszöntő után következett a délután legünnepélyesebb része, a szalagtűzés. Az igazgató feltűzte az osztályfőnököknek a szalagot, akik utána saját diákjaik hajtókájára tűzték fel az elmúlt 4 év legszebb emlékeit szimbolizáló szalagot. A végzősök osztálytáncai és a közös keringő előtt a köszönetnyilvánításokra került sor. A 12.-es tanulók egy-egy szál virággal mondtak köszönetet osztályfőnökeiknek a 4 éves áldozatos munkájukért, az iskolavezetés pedig a szülők közül köszöntötte egy-egy cserép virággal azokat, akik az eltelt 4 év során a legjobban segítették az osztály illetve az iskola közösségét.

Miután a 12.-esek előadták fergeteges osztálytáncukat majd a gyönyörű keringőt és megtáncoltatták a szüleiket, egy kis állófogadás és pezsgős koccintás várta őket hozzátartozóikkal együtt, amelyen a pohárköszöntő elhangzása után közösen ürítették poharaikat a minél sikeresebb érettségi vizsgákra és a jövőbeni terveik sikeres megvalósítására.

Közös fotózással és beszélgetéssel zárult a délután ünnepélyes része, utána vacsorázni indultak a családok, a fiatalokat pedig egy hajnalig tartó szalagavató after party várta a Club Expressóban.

 A szalagtűző rendezvény megvalósításához nyújtott támogatásáért szeretnénk az alábbiakban köszönetet mondani: a szervezésért és lebonyolításért iskolánk dolgozóinak és tanulóinak, a kiváló műsorért a 11.-es diákoknak és osztályfőnökeiknek, Papp Emesének és Kovács Dénesnek, a tánckoreográfiákért Sólyom Fanninak és Zsom Olivérnek, az ének szám betanításáért Horváth Ágnes tanárnőnek. A helyszínül szolgáló Sportcsarnok biztosításáért Nagy Sándor Polgármester Úrnak, a berendezésért és dekorációért Juhász Tibornénak, Tóthné Tóth Annának és Dékány Évának, a hangtechnikáért Holota Lászlónak szeretnénk köszönetet mondani. Köszönet illeti a szülőket és a szülői munkaközösség tagjait az előkészületekért, és a rendezvény zökkenőmentes lebonyolításáért. Az est hagyományaihoz hozzátartozik, hogy ünnepélyesen köszönjük meg a 4 éven keresztül aktívan segítő 12.-es szülőknek a közösségi munkájukat. Ebben az évben Bozóné Győri Évának, Sutkáné Karakás Tündének, Szélné Bradanovics Bernadettnek, Virág Krisztinának, Bitó Lászlónénak, Feketéné Korbély Margitnak és Némethné Lőkös Ágnesnek, aki a szülői Szervezet elnöki feladatait is ellátta 4 éven keresztül, szólt a virág és a köszönet. Az este során vendégül láthattuk a rendezvényen megjelenteket édes és sós süteményekkel, amelyeket a Kék Láng ABC, a Kisteleki Általános Iskola és Kollégium konyhája, a Kedvenc Pékség, Cinkócziné Varga Ida, Gémesné Pilka Beatrix, Mártonné Bali Emília, Csankiné Pigniczki Erzsébet, Tóthné Kun Marianna, Mészáros Istvánné, Némethné Dobák Gizella, Gera Enikő, Dancsokné Szűcs Mónika és a 9.b osztály ajánlott fel. Köszönjük szépen, hogy adományaikkal hozzájárultak az est színvonalas lebonyolításához. -

Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020