Főmenü

243.13
MW
Adó 1%-nak felajánlása
Gyermekvédelmi rendszer online környezetben
Aktuális étlap
Energetikai korszerűsítés
Bemutatkozó videó
TAMOP 2.2.3
TIOP 1.1.1-07/1-2008-0226
Informatika verseny
Magyar Posta
Új OKJ
NAVA
Ökoiskola
Oktatási Hivatal
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet
Commenius program
Tanévnyitó 2021
Tanévnyitó 2021
Rendhagyó búcsúztató az ÁFG-ben
Rendhagyó búcsúztató az ÁFG-ben
Tablók 2020
Tablók 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Adventi gyertyagyújtás 2019`
Adventi gyertyagyújtás 2019`
Mikulás járt nálunk 2019`
Mikulás járt nálunk 2019`
XIV. Árpád Informatika Verseny
XIV. Árpád Informatika Verseny
Angol nyelvi verseny 2019`
Angol nyelvi verseny 2019`
`Törd a fejed` matematika vetélkedő
`Törd a fejed` matematika vetélkedő
2019. október 23-i ünnepi müsor
2019. október 23-i ünnepi müsor
Ugrás a menüsorra
2021. szeptember 18.
Diána
Állásajánlat
2021.09.08.

Állásajánlat

Tanévnyitó 2021
2021.09.05.

Szeptember 1-jén megnyitották az új tanévet a kisteleki Árpád Fejedelem Katolikus Gimnázium és Technikumban is. A belső udvaron gyülekeztek a diákok, ahol a 10. a osztályosok rövid, vidám műsora után, Tóth Gabriella igazgatónő nyitotta meg a 2021/22-es tanévet.
Tanévnyitó beszédében az iskolába járás akadályairól, próbatételeiről beszélt, arról hogy ezek az akadályok leküzdhetők, s a pillanatnyi nehézségek a jól végzett munka érzésén túl sokkal többel is megajándékozzák az embert.
 „Tudásunk, tapasztalataink gyarapodása, személyiségünk kibontakoztatása közben és által találjuk meg Istentől rendelt küldetésünket a világban. Ezt a szép, néha gyötrelmesnek tűnő utat, amit tanulásnak hívunk, egyikünk sem spórolhatja meg…


Néha pontosan a nehézségekre van szükségünk az életben. A túlságosan könnyű út nem edzi meg az embert. Nem leszünk erősek, amikor annak kell lennünk. De pontosan ezek a nehézségek és a becsületes küzdés tesznek bennünket alkalmassá hivatásunk megtalálásához és elfogadásához.”
Külön köszöntötte a 9. osztályosokat, akiket ünnepélyes keretek között ÁFG-s diákká is fogadtak, azzal, hogy a felsőbb évesek átadták az iskola emblémájával ellátott sálakat és nyakkendőket. Azt kívánta Nekik, hogy sikeres legyen a beilleszkedésük és nagyon sok kellemes, hasznos és tanulságos pillanatot, órát, napot, sőt hónapot töltsenek el az iskolában osztályfőnökeitekkel, Papp Emese tanárnővel és Kovács Dénes tanár úrral együtt.


A végzős diákok figyelmét felhívta arra, hogy mozgalmas, erőt próbáló év vár rájuk, de sok feledhetetlen emléket nyújtó esemény is.
„Az iskola szándéka az, hogy kiválóan teljesítsetek. Sokat fogjátok még hallani és sokféle formában azt a szót, hogy érettségi a tanév során. Nem véletlenül, hiszen erre készültünk és készülünk a 4 év során. Addig azonban, amíg a kezetekben nem érezhetitek az áhított bizonyítványt nagyon sok munka vár még ránk. Kívánom Nektek, hogy érezzétek magatokat jól, tudásban és emberi értékekben, viselkedésben egyaránt gyarapodjatok.

Azt kérem Tőletek, hogy fogadjátok meg a segítő, jó szándékú szavakat. Tanuljatok és viselkedjetek példamutatóan! Mutassatok mindenben jó példát az itt álló 9. osztályosoknak!”
A továbbiakban szó esett a javító- és osztályozóvizsgák eredményeiről és a nyáron történt változásokról, ami elsősorban a tanári kar összetételében mutatkozott meg: Az óraadó tanárok közül Hajdú Zsanett és Pál Patrik nem tanít tovább az iskolában. Viszont vannak új tanárok is: a nyugdíjba vonult Lazányi Etelka tanárnőtől Bitó Péter tanár úr veszi át a testnevelés tanítását. A hitoktatást ettől a tanévtől Zólyomi-Katona Theodora tanárnő végzi és a tömegsport foglalkozások megtartásába besegít Kiss András tanár úr.

Tóth Gabriella igazgatónő megköszönte kollégáinak a tanév előkészítésében végzett munkájukat!

„Kérlek Benneteket, hogy az új tanévben is dolgozzunk együtt közös céllal, közös akarattal! Törekedjünk arra, hogy az év folyamán minél több tanulónk érjen el sikereket tanulmányaiban. Bár az iskola alapvetően a tanulásról szól fontos, hogy élményeket adjon! Igyekezzünk megérteni tanítványainkat, legyünk gondoskodó szülők, felkészült és nyitott pedagógusok! „
Mondandóját ezúttal egy száz évvel ezelőtti népi fohásszal zárta:
„Hozzád fohászkodom édes Istenem,/ Munkálkodásomat neked szentelem.
Erőt, egészséget adj mindazoknak,/ Akik szent nevedben híven dolgoznak.
Legyen szent áldásod minden fáradságon,
Mert ha áldásod nincsen rajta,/ A munkának semmi haszna.”

Megköszönte a 10. a osztálynak és osztályfőnökének Jeremiás Csaba tanár úrnak a tanévnyitó műsor megszervezését és Nagy Dániel és Karakás Csaba 12. a osztályos tanulóknak a hangosítást.
Kifejezte jókívánságait az új tanév küszöbén, és arra kérte a jelenlévőket, hogy a következő tanévet tegyék egymás számára hasznossá és eredményessé, törekedjenek arra, hogy június végén sikeres tanévről számolhassanak be. Ehhez jó egészséget, eredményekben és sikerekben gazdag évet kívánt és megnyitotta a 2021/2022-as tanévet. Az ünnepség után közösen átvonultak a templomba, hogy részt vegyenek az ÁFG első tanévnyitó miséjén, majd osztályfőnöki órákkal folytatódott a nap.

Tanévnyitó 2021